söndag 25 maj 2008

Teriyakilax med ingefärsyoghurt och ljummen potatissallad

Du och din pojkvän lagar en härlig lördagsmiddag. Maten smakar supergott och ni dricker varsitt glas rosévin. Av 350 gram lax kan man tycka att det borde bli matlåda, tänker du. Redan när du ser din pojkväns gaffel svischa förbi kameralinsen i samma stund du knäpper dagens bild inser du att du kan sluta drömma.


Teriyakilax

350 gr lax i portionsbitar
2 msk teriyakisås
salt
sesamfrö
teriyakisås till servering

Vänd laxen i teriyakisås och lägg i en ungssäker form. Salta. Stek i ugnen på 225 graders värme ca 10 minuter, längre om du föredrar den mer välstekt. Rosta någon matsked sesamfrö i torr stekpanna. Ringla över lite mer teriyakisås på den färdiga laxen och strö sesamfröna över.

Ingefärsyoghurt med honung och lime

1,5 dl turkisk yoghurt
1 liten tumme ingefära
1 tsk honung
skal från en lime

Riv ingefäran och pressa ut vätskan ur rivet. Släng bort det trådiga. Blanda med yoghurt, limeskal och honung. Smaka av med salt.

Servera lax och yoghurtsås med ljummen potatissallad.

Inga kommentarer: