onsdag 21 maj 2008

Panengcurry med grönsaker

Det är vår ute. Björkarna är friskt gröna. Från äppelträden singlar blomblad så att marken ser ut att vara täckt av snö. Syrenernas doft är bedövande söt. Koltrasten sjunger som om hjärtat skulle spräckas i bröstet på den. Luften är mild. Det är inte panengcurryn du lagade till middag.




1 halv spetskål
1 litet stånd broccoli
1 purjolök
2 klyftor vitlök
2 msk panengcurrypasta
saften från 1 lime
2 tsk honung
fisksås
1 grönsaksbuljongtärning
1/2-1 burk kokosmjölk


Strimla spetskål och purjolök och dela broccolin i mindre bitar. Hacka vitlöksklyftorna och fräs dem i (jordnöts)olja tillsammans med curron. Tillsätt alla grönsaker och fräs ett par minuter. Tillsätt en och en halv deciliter vatten, buljontärning, limesaft och honung. Smaka av med fisksås, kankse lite mer honung och möjligen salt. Tillsätt även kokosmjölken. Låt puttra någon minut. Servera med ris och cashewnötter och/eller sesamfrön.

Inga kommentarer: