måndag 26 maj 2008

Halloumi med melonsallad

Det fanns en gång tre systrar som vi kan kalla för Åsa-såsa, Sura syster Sara och Idrulf. De tre systrarna gillade mycket att umgås och idkade då och då samkväm som till mångt och mycket bestod av vindrickande, kortspelande, chipsätande och matlagande. De tre systrarna slog en dag sina kloka huvuden ihop, och vips föddes detta recept. Systrarna var mycket glada över den goda maträtten, och gladast av alla var Åsa-såsas man som inte ens hade hjälpt till. Och såvitt jag vet sitter systrarna fortfarande i sina kök och lagar melonsallad.


1 liten galliamelon
1 stor röd chilifrukt
1,5 lime
salt
1 tsk rapsolja
1 förpackning halloumiost

Skär melonen i tärningar och finhacka chilin. Pressa limen och blanda med olja. Häll dressingen över melonen och chilin. Smaka av med lite salt och kankse svartpeppar. Stek halloumin i olja, eller än hellre grilla den.

Serveras med fördel som förrätt. Eller som lättare middag med lite bröd till. Avocado passar också finfint.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ja just det! Har länge funderat på hur vi hade gjort, men kom inte på. Kanske hade pimplat för mycket vin! Maken kom inte heller ihåg (så klart), han mindes bara att det var gott..

Unknown sa...

alain är för övrigt mållös över dina insinuationer, eller påhopp!

Sara sa...

ha! roligt att syster-yster läser min blogg. :-)