måndag 26 maj 2008

Kikärtssallad med italiensk keso och bacon

Denna otroligt snabblagade maträtt improviserades ihop av det som kylskåpet hade att erbjuda. Den syrliga salladen, svala kesoblandningen och salta baconet blev en osedvanligt lyckad kombination. Kylskåpsrensning när den är som bäst, med andra ord.


Kikärtsallad

1 liten stängel broccoli
1 knapp dl kokta kikärtor
1/2 äpple
1 liten näve ruccola
1/2 lime
1/2 liten citron
1 tsk olivolja
några droppar tabasco
1 knivsudd spiskummin
svartpeppar
flingsalt

Skär broccolin i små fina buketter och koka i lättsaltat vatten i två minuter. Släng ner äpple skuret i små fina tärningar och kikärtor. Häll av vattnet. Grovhacka ruccolan. Pressa lime och citron och smaksätt med olivolja, tabasco, spiskummin, en nypa salt och svartpeppar. Blanda med alla grönsakerna.

Italiensk keso

1,5 msk keso
1-2 soltorkad tomat
1/2 tsk olivolja smaksatt med basilika
svartpeppar

Blanda keso med finhackad soltorkad tomat, basilikaolja och några rejäla varv med pepparkvarnen.

Servera salladen med keson och ett par skivor bacon som du stekt på låg värme och låtit rinna av på hushållspapper. Receptet räcker till en person.

Inga kommentarer: