Den som träget om höstarna iför sig gummistövlar, trotsar mygg och granbarr och ger sig ut i skogen får nu lön för mödan när egenhändigt plockad svamp ligger och trängs i frysen. Vi andra får vackert gå till Ica och kolla vad svampdisken har att erbjuda.
1 liten vitlöksklyfta
1 schalottenlök
300 gr blandad svamp (jag tog ostronskivling och shiitake)
1 slatt vitt vin
3 msk grädde
1 hutt svampbuljong
1 skvätt balsamvinäger
salt, peppar
persilja
parmesan
Hacka lök och vitlök fint. Fräs i smör tills de börjar bli lite genomskinliga. Tillsätt svamp skuren i lagoma bitar och fräs till svampen är klar. Häll på vinslatten och grädden. Red möjligen av med lite mjöl utblandat i mjölk. Smaka av med buljong, balsamvinäger, salt och nymalen svartpeppar. Servera med valfri pasta (jag hade tänkt mig pappardelle, men hittade inte det) och nyriven parmesanost.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar