måndag 9 juni 2008

Stekt abborre med potatissallad och pepparrotscremé

Från wikipedia får man veta följande:
Abborren (Perca fluviatilis) är en upp till ca 45-50 cm stor rovfisk som jagar i stim, ofta ytligt levande stimfiskar som löja och liknande. [...] Det klassiska sättet att inta fisken är som panerade, smörstekta filéer. Den har många små fina ben som gör den svåräten, men om man angriper den från ryggsidan kan man undvika de flesta.
Eller om man får stora, perfekta, alldeles nyupptagna abborrfileér från en man som vet hur man lägger nät. Tack.


3 stora abborrfiléer
dinkelmjöl
salt
peppar
1 ägg
ströbröd

Krydda ett par matskedar dinkelmjöl med salt och peppar. Vispa upp ägget med en gaffel i en tallrik. Vänd fisken först i mjölblandingen, därefter i ägget, och sist i ströbröd. Stek på medelhög värme i en blandning av smör och olja.

Servera den nystekta fisken med färskpotatissallad smaksatt med dill, senap och honung, samt turkisk yoghurt som du smakar av med rejält med pepparrot och lite salt.

Inga kommentarer: