måndag 30 juni 2008

Sallad med skärbönor, blodgrape och rökt lax

Sagrada Família (katalanska Heliga Familjen) är en mycket stor basilika i Barcelona, som ritades av arkitekten Antoni Gaudí. Basilikan började byggas 1882 och beräknas vara klar år 2020. Basilikan besöks av miljontals turister varje år. I Château Sara byggdes istället en somrig sallad av arkitekten F. Bygget beräknades ta ca 30 mimuter och besöktes enbart av två tallrikar och en matlåda innan alla spår var försvunna.



1 gäng skärbönor eller ett paket sockerärtor
1-2 blodgrape
2 avocado
1 gäng rädisor
1 gäng körsbärstomater
1 röd chili
1 lime
2 tsk honung
1 msk olivolja
salt, svartpeppar
150 gr kallrökt lax

Ansa skärbönorna och skär i mindre bitar. Förväll ett par minuter i lättsaltat vatten. Lår svalna. Filéa blodgrapen (går lätt med vass kniv). Skär avocadon och rädisorna i skivor och dela tomaterna på mitten. Ta bort alla kärnor och hinnor på chilin och finhacka den. Pressa limen och blanda med honung och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Fördela alla grönsaker, chilin och grapeklytorna på ett fat. Häll över dressingen. Arrangera laxen ovanpå och servera med gott bröd

Inga kommentarer: