söndag 22 juni 2008

Spansk-italienska rödbetor

Så här i fotbollstider har jag låtit mig inspireras av de två nationer som ikväll möts i ädel tävlan. Om du inte förstår vad som är så spanskt och italienskt med dessa rödbetor är du i alla fall inte ensam, ty jag vet det inte heller. Möjligen franska, såvitt jag kan bedöma.



4 rödbetor
olivolja
1 rejäl skiva chevré
1/2 dl creme fraiche
salt, peppar

Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg i ugnsäker form och ringa lite olivolja över. Baka i 225 grader i ca 25 minuter. Mosa chevré tillsammans med creme fraiche. Smaka av med salt och peppar. Klicka blandningen över betorna och kör in i ugnen i ytterligare 10 minuter.

Servera möjligen med stekt bacon som du glömt i din handväsa över natten (gick att äta ändå) och halverade körsbärstomater dressade med olivolja, balsamvinäger och honung.

Inga kommentarer: