tisdag 1 juli 2008

Italiensk bondsallad med basilikasås

Detta blogginlägg tillängnas min mor. Första gången hon träffade min pojkvän F och samtalet kom in på agrikulturella frågor, sa hon: "Men det vet väl du, du som är bondson?" Jag är fortfarnade inte säker på vart hon fått det ifrån, men jag misstänker att det har något med dialekten att göra.



Basilikasås
1 kruka basilika
1 liten vitlöksklyfta
1/2 - 1 dl olivolja
salt
svartpeppar från kvarn
2 dl turkisk yoghurt

Hacka basilikabladen grovt och vitlöksklyftan fint. Mixa med stavmixer tillsammans med olivolja. Blande den gröna oljan med yoghurt och smaka av med salt och peppar. Såsen är god till sallad men också till exempelvis kyckling.

Bondsallad
Ta en halv tetra stora vita bönor per person, ett gäng salladsblad, tomater, groddar, rädisor, rödlök och/eller vad annat du nu har skräpandes i kylen. Servera med lufttorkad skinka och basilikasås.

Inga kommentarer: