tisdag 8 juli 2008

Asiatiska fiskbiffar

Tag ett gäng fiskfiléer, några räkor, lite kryddor och annat du har liggandes i kylskåpet, 1 vän, 1 flaska rosévin, 1 balkong och 25 grader. Vad blir det? Voila, voila - du har skapat asiatiska fiskbiffar och en underbar, ljummen sommarkväll.



150 gr lax
150 gr vit fisk, t.ex. hajmal
1 näve råa räkor
1 röd chilifrukt
1 knippe gräslök
1-2 tsk saft från riven ingefära
1 lime, rivet skal från
salt

Grovhacka alla räkorna och två tredjedelar av vardera fisken. Kör resten av fisken i matberedaren till en kladdig smet. Finhacka chili och gräslök. Blanda alla ingredienserna och salta. Forma till biffar och stek på låg värme i olja och smör. Servera med nudelsallad, till exempel denna.

1 kommentar:

Kraka sa...

hmm...hajmal låter spännande. Var får man tag på det?