söndag 27 april 2008

Korvgryta med äpple, lök och palsternacka

Denna gryta skulle kanske passat bättre en kall höstdag, men i brist på höstdagar får idag duga.


3 chorizo
3 små gula lökar
4 små palsternackor
3 röda äpplen
1 dl creme fraiche
1 msk äppelcidervinäger
2 tsk muscovadosocker
1 tärning kycklingbuljong

Skär korven i slanter, äpple och lök i klytor och palsternackan i stavar. Fräs palsternacka för sig tills den är mjuk, och korv, äpple och lök tills korven fått färg, men äpplet fortfarande är spänstigt. Slå på en skvätt vatten, i med buljong, creme fraiche, vinäger och socker. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer vinäger och socker om det behövs.

Servera med quinoa, ris eller couscous.

(Förmodligen hade det varit gott att ha i lite timjan också, men det kom jag inte på förrän nu.)

Inga kommentarer: